Texas hold’em Poker

Det pokerspillet man som oftest treffer på i dag, er Texas hold’em. Spillet spilles som limit, men vanligst som no-limit. Forskjellen er at i limit, er det en begrensning på hvor mye man kan satse, i no-limit er det som navnet tilsier, ingen grense for hvor mye man kan satse.

Det er en gyllen regel at det aldri er lov å satse mer enn det man har med seg til bordet. Det er usikkert når spillet oppsto, men man tror det var rundt 1900, naturligvis i Texas I 1925 dukket spillet opp i Dallas og en del år senere i Las Vegas. Spillet ble introdusert av en gruppe profesjonelle gamblere fra Texas, de mest var Crandell Addington, Doyle Brunson og Amarillo Slim. Førstnevnte en av grunnleggere av WSOP, de to andre vinnere av WSOP (Word series of poker, ofte omtalt som poker VM)

Texas hold’em har på kort tid blitt synonymt med poker i Norge, på tross av at vi har spilt fem korts draw poker i lang tid. Spillet er raskt, spennende og man skal være i besittelse av dyktighet og en porsjon flaks for å vinne. Hvor stor andel flaks som er nødvendig, strides de lærde om, men mye uflaks kan slå selv den beste spiller ut av en turnering.

Texas hold'em Poker

Texas hold’em er en form for poker som går fort, det er masse action og det er den formen for poker man ser når det vises poker turneringer på TV. Dersom man har sett det på tv, så får man fort en viss forståelse for hvordan spillet fungerer og man har også mulighet til å lære litt om odds samtidig.

Nede i venstre hjørne, hvor spillerens to hemmelige kort vises, ser man vanligvis en prosentangivelse som viser hvor stor sjanse hver enkelt har for å vinne hånden. Da ser man også hvordan denne endres for hvert kort som kommer på bordet.
Spillet er enkelt å lære og å forstå, men krevende å bli god i.

Det som kan være farlig, dersom man ser for mye poker på TV, er at man tror at det bløffes kontinuerlig og at alle hender er en kniving om potten. Da er det på sin plass å ha i bakhodet at de fleste hender blir IKKE vist på TV, de viser bare de hendene hvor det faktisk SKJER noe, alle de hendene som aldri blir spilt ordentlig, eller hvor alle kaster seg når førstemann byr, blir klippet vekk. Det er et sikkert kjennetegn på en nybegynner som har sett (for) mye på TV at vedkommende bløffer hele tiden.

En god texas hold’em spiller har god forståelse av posisjon (hvilken plass du har ved bordet i forhold til dealer) og vet når det er greit å bløffe. Den største forskjellen på n god og en dårlig spiller, er at en god spiller er i stand til å begrense tapet når ting går dårlig, en dårlig spiller greier ikke å stoppe og taper dermed alt.

Texas hold em poker er den vanligste formen for turneringspoker og hoved eventet i WSOP (poker VM) er alltid no-limit texas hold’em.